Viirinkylä - tule ja ihastu

Hiekkaharjuiset rannat, kaunis kyläympäristö ja vireä kyläyhteisö Kemijoen varrella. Valtakunnallisesti merkittävää, monimuotoista maisema-aluetta. Seuraa tapahtumiamme: tule kylään ja koe!

Viirinkylä

Viirinkylä sijaitsee noin puoli tuntia Rovaniemen keskustasta Kuusamontietä itään. Viirinkylässä näkemisen ja kokemisen arvoista ovat loistavat kalastus, metsästys, marjastus ja luontoretkeilymahdollisuudet. Toimintaa ylläpidetään kyläyhteisöjen voimin: Viirin kyläyhdistys, Viirin Viri sekä Jako & Osakaskunta talkoovoimin järjestää ja isännöi!

Kylä on Yläkemijoen alueen vanhin, jossa kiinteää asutusta on ollut 1600-luvun alkupuolelta lähtien, molemmilla puolin jokea. Viirinkylän maisemaympäristö on Kemijoen kauneimpia korkeine hiekkatörmineen ja perinteisine maalaismaisemineen. Kylä nimitettiinkin vuonna 1987 Lapin läänin kauneimmaksi kyläksi.

Viirinkylässä kannattaa poiketa kalassa Kemijoella tai läheisillä järvillä Vuoskulla ja Lupolla.

Kylätalomme herää aina silloin tällöin henkiin tanssien tai laulu / teatteriesitysten myötä. Kylään kannattaa poiketa myös Avoimet Kylät -päivänä kesäkuun alussa, jolloin pidämme talolla avoimia ovia kaikille kiinnostuneille.

Talvisin kylän ytimestä löytyy loistavat mäenlasku- ja makkaranpaistomahdollisuudet ja perinteinen laskiaisriehamme onkin todella suosittu lapsiperheitten keskuudessa.

Kylänä Viirinkylä saattaa jäädä viereisten palvelukylien varjoon, mutta on ehdottomasti kokemisen ja näkemisen arvoinen jokivarsikylä vilkkaan Kuusamontien varrella! Paikalliset asukkaat oppaina pääset parhaiten sisälle kylämme ytimeen!

Tervetuloa!

Viirin Kyläyhdistys ry

Kylän toimijat ja yritykset

Yhdistykset ja seurat

Viirin Viri ry.

Urheiluseura
Kuusamontie 4178, 97620 Rovaniemi
+358 400 192 270

Viirin kyläyhdistys ry.

Kuusamontie 4585, 97620 Rovaniemi
+358 40 596 7762
viirinkylayhdistys@gmail.com

Viirin osakaskunta

Puheenjohtaja: Matti Poikela
Huhtaviirinmutka 41, 97620 Rovaniemi
+358 400 289 032
matti.poikela1@gmail.com

Ylä-Kemijoen alueen tapahtumat