Vanttauskoski - palvelukylä teiden kohtauspaikassa

Kaikki tiet vievät Vanttaukselle: Kemijärveltä ja Posiolta tunnin verran autolla, Ranuan kylältä olet perillä jo kolmen vartin jälkeen, Rovaniemen keskustasta vain reilu puolituntinen! Yläkemijoen teiden kohtaamispaikassa pirteä ja palveleva kylä, jota Vandeksikin kutsutaan.

Vanttauskoski

Vanttauskoski on Yläkemijoen alueen vireä keskus, joka sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta vilkkaasti liikennöidyllä risteysalueella. Todellinen palvelukylä, josta löytyy Yläkemijoen koulu, Päiväkoti Viiriäinen, kirjasto, kauppa, huoltosema ja vaikka mitä! Vanttauskoski on kylä moniin mahdollisuuksiin: meillä on myös vahvistettu osayleiskaava palvelukylän alueella. Lämpimästi olette tervetulleita!

Kivalon jylhät vaarat ja Kemijoki ovat maalauksellisena taustana kylämaisemalle!

Kylän elinvoimaisuutta lisää vapaa-ajan asukkaiden määrä sekä alueen läpi virtaavat matkailijat. Ulkoilua harrastavan on helppo löytää sopiva liikkumismuoto joko jaloin tai moottorein. Kylällä on kelkkareittien risteys ja lukuisia ajouria, jotka ovat ahkerassa käytössä. Hiihtämisestä pääsee nauttimaan valaistulla- tai luontoladuilla, jotka kiemurtelevat kylän vaaramaisemissa. Vesistöt tarjoavat mitä parhaimmat mahdollisuudet kalastukseen ja veneilyyn. Rannoilla sijaitsevat laavut ovat rentouttavia levähdyspaikkoja.

Elinkeinot painottuvat jalostukseen ja palveluihin ja kylällä onkin useita elinvoimaisia ja työllistäviä yrityksiä. Lisäksi kylällä on hyvät kunnalliset peruspalvelut, kuten alueen yhtenäinen peruskoulu, päiväkoti ja terveydenhuolto.

Vanttauskoskella toimii useita järjestöjä, jotka talkoovoimin tukevat alueella toteutettavia tapahtumia. Lisäksi järjestöt toteuttavat omia tapahtumiaan ja näin tarjoavat kyläläisille virkistystä ja toimintaa.

Vanttauskosken Kyläyhdistys ry

  • Ollosenmutka 67, 97625 Vanttauskoski
  • vanttauskoskenkylayhdistys(ät)gmail.com
  • +358 (0) 40 551 1338

Nähtävää ja koettavaa kylässä

Tapahtuu Roikylissä

Tapahtumat

Mitä kaikkea Rovaniemen kylillä tapahtuu? Haetko ajankohtaista tietoa kyläsi palveluista? Artikkeleista löydät uusimmat uutiset ja tapahtumat niin omalla kylälläsi, kuin muillakin kylillä ympäri Rovaniemen maaseudun.

Ajankohtaista

Mitä kaikkea Rovaniemen kylillä tapahtuu? Haetko ajankohtaista tietoa kyläsi palveluista? Artikkeleista löydät uusimmat uutiset ja tapahtumat niin omalla kylälläsi, kuin muillakin kylillä ympäri Rovaniemen maaseudun.

Rovaniemi kylässä -hanke

Rovaniemi kylässä -hanke toteuttaa 1,5 vuoden kehittämisohjelman kahdeksalle kylälle Rovaniemellä. Hankkeen tavoitteena on kehittää kyläläisten kehittämisosaamista ja tukea kyliä kehittämispilottien toteuttamisessa sekä edistää kyläbrändien kehittämistä ja yhteistoimintamallin syntymistä.

Kylien Rovaniemi -hanke

Kylien Rovaniemi -hanke vastaa kylistä nouseviin kehittämistarpeisiin ohjaten ja tukien kylien ihmisiä ja toimijoita itse löytämään uudet mahdollisuudet, tekemisen tavat ja yhteistyömuodot muutostilanteessa.

Menneet tapahtumat

Näe ja koe

Kiintopiste horisontissa vaiko kalaisa koski? Rakennettu retkeilyreitti tai pieni polku patikoitavaksi. Marjaisat metsät ja puhdas ilma. Korkeat vaarat, isot järvet ja vuolaat virrat revontulten tai keskiyön auringon alla. ...ja valtavan paljon muuta koettavaa. Rovaniemen kylät tarjoavat uskamattomia mahdollisuuksia luonnossa liikkumiseen kaikissa muodoissaan. Kyliltä ja kylien maastoista löydät perinnemaisemaa, merkittäviä maisema-alueita, tiloja ja mökkipaikkoja. Lähdet sitten päiväretkelle tai muutamaksi yöksi reissuun, niin Rovaniemen kylät tarjoavat elämyksiä täynnä olevan ympäristön, jossa vain taivas on kattona! Tervetuloa!

Toimijat & yritykset

Rovaniemen kylien yrittäjistä ja yrityksistä löytyy mitä monipuolisin kirjo eri toimialoja. Yrityksiä on kaiken kokoisia; luonnontuotteiden alkutuotannosta jalostuksen kautta ympäri maailman myyviin yrityksiin, maatilayrittäjistä kyläkauppiaisiin, käsityöläisistä palveluyrityksiin sekä todella paljon muuta. Rovaniemen kyliltä löytyy myös ne perinteiset kyläyhdistykset ja -toimikunnat, urheilu- sekä metsästys- ja kalastusseurat, martat ja seurakunnan omat toimijat. Tästä löydät kylien toimijat ja yritykset. Kylän sivuun tutustuessasi näet sieltä juuri sen kylän alueella olevat toimijat.

Infokartta

Tervetuloa Rovaniemen kyliin ja nähtävyyksiin!

Yhteystiedot

Hei! Tästä löydät meidän yhteystiedot Roivaniemen kylät -sivuston ja sosiaalisen median päivityksiin liittyen. Ota yhteyttä, kiitos!

Tietosuojaseloste

Kylän toimijat ja yritykset

Yhdistykset ja seurat

Vanttauksen Pyytömiehet ry.

Puheenjohtaja: Pasi Nurmela, +358 400 582 501, nurepasi@suomi24.fi
Kuusamontie 4590, 97620 Rovaniemi
+358 400 209 681
jaana.vuopala@rokki.fi

Viirin osakaskunta

Puheenjohtaja: Matti Poikela
Huhtaviirinmutka 41, 97620 Rovaniemi
+358 400 289 032
matti.poikela1@gmail.com

Vanttauskosken kyläyhdistys ry.

Puheenjohtaja: Pirkko Salo, sihteeri: Heikki Ollonen
Ollosenmutka 67, 97625 Rovaniemi
+358 40 551 1338
example@gmail.com

Ylä-Kemijoen alueen tapahtumat