Vanttauskoski - palvelukylä teiden kohtauspaikassa

Kaikki tiet vievät Vanttaukselle: Kemijärveltä ja Posiolta tunnin verran autolla, Ranuan kylältä olet perillä jo kolmen vartin jälkeen, Rovaniemen keskustasta vain reilu puolituntinen! Yläkemijoen teiden kohtaamispaikassa pirteä ja palveleva kylä, jota Vandeksikin kutsutaan.

Vanttauskoski

Vanttauskoski on Yläkemijoen alueen vireä keskus, joka sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta vilkkaasti liikennöidyllä risteysalueella. Todellinen palvelukylä, josta löytyy Yläkemijoen koulu, Päiväkoti Viiriäinen, kirjasto, kauppa, huoltosema ja vaikka mitä! Vanttauskoski on kylä moniin mahdollisuuksiin: meillä on myös vahvistettu osayleiskaava palvelukylän alueella. Lämpimästi olette tervetulleita!

Kivalon jylhät vaarat ja Kemijoki ovat maalauksellisena taustana kylämaisemalle!

Kylän elinvoimaisuutta lisää vapaa-ajan asukkaiden määrä sekä alueen läpi virtaavat matkailijat. Ulkoilua harrastavan on helppo löytää sopiva liikkumismuoto joko jaloin tai moottorein. Kylällä on kelkkareittien risteys ja lukuisia ajouria, jotka ovat ahkerassa käytössä. Hiihtämisestä pääsee nauttimaan valaistulla- tai luontoladuilla, jotka kiemurtelevat kylän vaaramaisemissa. Vesistöt tarjoavat mitä parhaimmat mahdollisuudet kalastukseen ja veneilyyn. Rannoilla sijaitsevat laavut ovat rentouttavia levähdyspaikkoja.

Elinkeinot painottuvat jalostukseen ja palveluihin ja kylällä onkin useita elinvoimaisia ja työllistäviä yrityksiä. Lisäksi kylällä on hyvät kunnalliset peruspalvelut, kuten alueen yhtenäinen peruskoulu, päiväkoti ja terveydenhuolto.

Vanttauskoskella toimii useita järjestöjä, jotka talkoovoimin tukevat alueella toteutettavia tapahtumia. Lisäksi järjestöt toteuttavat omia tapahtumiaan ja näin tarjoavat kyläläisille virkistystä ja toimintaa.

Vanttauskosken Kyläyhdistys ry

  • Ollosenmutka 67, 97625 Vanttauskoski
  • vanttauskoskenkylayhdistys(ät)gmail.com
  • +358 (0) 40 551 1338

Kylän toimijat ja yritykset

Yhdistykset ja seurat

Vanttauksen Pyytömiehet ry.

Puheenjohtaja: Pasi Nurmela, +358 400 582 501, nurepasi@suomi24.fi
Kuusamontie 4590, 97620 Rovaniemi
+358 400 209 681
jaana.vuopala@rokki.fi

Viirin osakaskunta

Puheenjohtaja: Matti Poikela
Huhtaviirinmutka 41, 97620 Rovaniemi
+358 400 289 032
matti.poikela1@gmail.com

Vanttauskosken kyläyhdistys ry.

Puheenjohtaja: Pirkko Salo, sihteeri: Heikki Ollonen
Ollosenmutka 67, 97625 Rovaniemi
+358 40 551 1338
example@gmail.com

Ylä-Kemijoen alueen tapahtumat