Vanttausjärvi - aava ulappa, kalaisa vesi

Yläkemijoen alueen suurimman ja kalaisan järven rannoille lomittuva kylä-alue. Vanttausjärvi on paikka jossa on paljon nähtävää – monia paikkoja käydä ja kokea!

Vanttausjärvi – Alajärvi – Alalampi – Vanttausjoki

Vanttausjärven kylä sijaitsee suuren ja kauniin nimeänsä kantavan järven rannalla, josta kaupungin keskustaan on matkaa n. 60 km.

Ranta-alueet ovat suosittua vapaa-ajan asutus- ja viettopaikkoja. Ympäröivä erämaa ja vesistöt tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet retkeilyyn ja luonnossa liikkumiseen. Vanttausjärven ympäristö onkin metsästäjien, kalastajien ja erämaan kulkijoiden aarreaitta!

Rallitapahtumat katkaisevat talven hiljaiselon kyläraitilla. Alueen läpi kulkeva Arctic Lapland Rally, ja vauhdin hurma saa ihmiset liikkeelle läheltä ja kaukaa….

Koneurakointi, vauhtiin liittyvät matkailupalvelut sekä majoitustoiminta ovat elinkeinoja, joista osa kyläläisistä saa toimeentulonsa.

Kylän yhdistysten talkootoiminnan voimannäyte on ollut lakkautetun kyläkoulun kunnostaminen Kyläkeskus Kuhinaksi, joka nykyisellään toimii erilaisten leirien, juhlien ja tapahtumien paikkana. Rannan alueella sijaitsee uimaranta, veneenlaskupaikka ja venelaituri.

Vanttausjärven Kylätoiminta ry

Tapahtuu Roikylissä

Osaavat ja osallistavat Roikylät -hanke kutsuu työpajaan ja ajatushautomoon

Ajatustyöpaja 26.9. ja Ajatushautomo 26.10. Teemana on taide, kulttuuri, käsityö ja kulttuuriperintö Rovaniemen kylissä.

Matkailija voi nyt tilata luontoretkeään ihastuttamaan lauluduon tai paikallisoppaan Yläkemijoella

Rovaniemen luontomatkailuhelmet: Auttiköngäs, Kaihuanvaara ja Kivalot ovat näyttävästi esillä uudessa Yläkemijoen matkailuesitteessä. Karttamainen esite kutsuu tutkimaan muutakin alueen luontotarjontaa ja kokoaa yhteen alueen majoitus-, ruokailu- ja elämyspalvelut. Alueesta on valmistunut kesän aikana myös tuore, paikallisten itsensä tuottama luontomatkailusuunnitelma.

Terveydenhoitajien kylävastaanotot

Terveydenhoitajan aikuisvastaanoton ja seniorineuvoloiden toimipisteet ja aikataulut 08-12.2023. 

Matkakohteena kulttuuri -työkirja kyläyhdistysten käyttöön

Aistivoimaisista kokemuksista Yläkemijoen alueen uusia matkailuvaltteja

Yläkemijoen kyläalueella Rovaniemellä on kuluneen talven ja kevään aikana työstetty alueen luontomatkailusuunnitelmaa ja ideoitu omiin vahvuuksiin pohjautuvia matkailutuotteita ja -palveluita. Erottautumistekijöiksi ovat nousemassa alueen vanhat metsät, jokimaisemat ja retkikohteet sekä niissä eri tavoin koettavat aistivoimaiset luontoelämykset.

Kyläturvallisuus 2025 -hankkeen päätösseminaarin tallenne katsottavissa

Rovaniemen lähiruokarengas REKO

Lähiruokaa suoraan tuottajalta kuluttajalle - ilman välikäsiä!

Kasvomaskeja jaetaan vähävaraisille Kansalaistalolla

Järjestötyöllistämisen työkalupakki

Tietopaketti järjestötyönantajalle, työnhakijalle ja työllisyystoimijoille.

“Kylä voi toteuttaa vain sellaisen tulevaisuuden, jonka se voi itse kuvitella”

Kyläriihessä kuultua.

Kylän toimijat ja yritykset

Yhdistykset ja seurat

Vanttausjärven Kylätoiminta ry.

Puheenjohtaja: Mäkelä Minna
Vanttausjärventie 1062, 97625 Rovaniemi
+358 (0) 45 110 0980
kuhina93@suomi24.fi

Ylä-Kemijoen alueen tapahtumat