Vanttausjärvi - aava ulappa, kalaisa vesi

Yläkemijoen alueen suurimman ja kalaisan järven rannoille lomittuva kylä-alue. Vanttausjärvi on paikka jossa on paljon nähtävää – monia paikkoja käydä ja kokea!

Vanttausjärvi – Alajärvi – Alalampi – Vanttausjoki

Vanttausjärven kylä sijaitsee suuren ja kauniin nimeänsä kantavan järven rannalla, josta kaupungin keskustaan on matkaa n. 60 km.

Ranta-alueet ovat suosittua vapaa-ajan asutus- ja viettopaikkoja. Ympäröivä erämaa ja vesistöt tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet retkeilyyn ja luonnossa liikkumiseen. Vanttausjärven ympäristö onkin metsästäjien, kalastajien ja erämaan kulkijoiden aarreaitta!

Rallitapahtumat katkaisevat talven hiljaiselon kyläraitilla. Alueen läpi kulkeva Arctic Lapland Rally, ja vauhdin hurma saa ihmiset liikkeelle läheltä ja kaukaa….

Koneurakointi, vauhtiin liittyvät matkailupalvelut sekä majoitustoiminta ovat elinkeinoja, joista osa kyläläisistä saa toimeentulonsa.

Kylän yhdistysten talkootoiminnan voimannäyte on ollut lakkautetun kyläkoulun kunnostaminen Kyläkeskus Kuhinaksi, joka nykyisellään toimii erilaisten leirien, juhlien ja tapahtumien paikkana. Rannan alueella sijaitsee uimaranta, veneenlaskupaikka ja venelaituri.

Vanttausjärven Kylätoiminta ry

Kylän toimijat ja yritykset

Yhdistykset ja seurat

Vanttausjärven Kylätoiminta ry.

Puheenjohtaja: Mäkelä Minna
Vanttausjärventie 1062, 97625 Rovaniemi
+358 (0) 45 110 0980
kuhina93@suomi24.fi

Ylä-Kemijoen alueen tapahtumat