Tennilä - tuttu ja turvallinen

Rovaniemeltä lähdettäessä Tennilän kylä sijaitsee noin neljän peninkulman päässä kaupunkikeskustasta. Tennilän kohdalla Kemijoen etelärannalla on myös Jokelan ja Vilmilän kyläalueet.

Tennilä – Jokela – Vilmilä

Tennilän kylä on tunnettu monista asioista, mutta se on myös tervetulotoivotus Yläkemijoen merkittävän hienoihin jokimaisemiin Rovaniemen keskustasta tultaessa. Mansikkaa pursuavat Tennivaaran kyljessä olevat kumpuilevat pellot, Tervakarin koskimainen ja kalaisa perhokalastajienkin suosima jokiosuus, ja tietenkin, Kemijoen mielettömän hieno hiekkaharjumaisema alkaa näkyä näiltä seuduin tiellä kulkijoille. Ilmettä kylälle antavat leveänä virtaava Kemijoki, sen jyrkät korkeat rantatörmät ja monet vaarat.

Asutus on levittäytynyt Kemijoen kummallekin rannalle; pohjoispuolella jokea Tennilä, ja vastarannalla Vilmilä ja Jokela. Tiet kulkevat näiden ”rantaharjujen” päällä ja antavat kulkijan ihasteltavaksi kauniin idyllisen maalaismaiseman.

Tervakarin ”pieni koski” laavuineen tarjoaa erinomaiset puitteet virkistykseen ja kalastukseen. Lisäksi ulkoilusta voit nauttia Veittivaaran ulkoilureitillä Huuhkajakalliolle, jonne kyläläiset ovat rakentaneet komean puolilaavun taukopaikaksi.

Maatalous elinkeinona on väistymässä ja tänä päivänä enää muutamassa taloudessa harjoitetaan porotaloutta oheiselinkeinona. Uudempaa elinkeino-toimintaa kylällä edustaa esim. mansikkatila. Lisäksi Tervakarin läheisyydessä oleva entinen kyläkoulu jatkaa elämäänsä asunto-osakeyhtiönä. Kyläyhdistys ja nuorisoseura järjestävät erilaisia tapahtumia ympäri vuoden.

Tennilän Nuorisoseura r.y.

tennilan.nuorisoseura(ät)gmail.com

Nähtävää ja koettavaa kylässä

Kylän toimijat ja yritykset

Yhdistykset ja seurat

Tennilän Nuorisoseura ry.

Sihteeri Nina Kiviniemi
Ylikörköntie 2223, 97675 Rovaniemi
+358 400 695 200
ntkiviniemi@gmail.com

Tennilän Kylätoimikunta

Puheenjohtaja Pentti Heikkinen
Veittivaarantie 98, 97675 Rovaniemi
+358 400 912 448

Ylä-Kemijoen alueen tapahtumat