Rautiosaari - täynnä elämää

Rautiosaaren kylä sijaitsee Alakemijoella, n. 13 kilometrin eli varttitunnin ajomatkan päässä Rovaniemen kaupungin keskustasta. Kylä on maisemiltaan vaihteleva; vuolas Kemijoen pääuoma, sen poukamat, pellot, harjut, kalliot sekä metsät.

Rautiosaari

Rautiosaari, Kemijoen etelärannalla ja Valajaskosken voimalaitoksen läheisyydessä, on erittäin virkeä ja aktiivinen kylä.

Kylältä löytyy mm. koulu ja päiväkoti, ja sinne valmistui myös oma valokuituverkko tuomaan nopeutta verkkoselailuun. Läheisistä nähtävyyksistä yksi hienoimpia on ehkä Sukulanrakan hiidenkirnut.

Rautiosaaren Kyläyhdistys ry ylläpitää kylällä verkkosivuja osoitteessa rautiosaari.fi, käykäähän tutustumassa. Sivuilta löytyy kylään ja seutuun liittyviä linkkejä ja paljon tietoa alueesta!

Rautiosaaren Kyläyhdistys ry

  • Piimäkallionkuja 49, 97110 Rovaniemi
  • kylayhdistys(ät)rautiosaari.fi

Nähtävää ja koettavaa kylässä

Tapahtuu Alakemijoella

Tapahtumat

Mitä kaikkea Rovaniemen kylillä tapahtuu? Haetko ajankohtaista tietoa kyläsi palveluista? Artikkeleista löydät uusimmat uutiset ja tapahtumat niin omalla kylälläsi, kuin muillakin kylillä ympäri Rovaniemen maaseudun.

Ajankohtaista

Mitä kaikkea Rovaniemen kylillä tapahtuu? Haetko ajankohtaista tietoa kyläsi palveluista? Artikkeleista löydät uusimmat uutiset ja tapahtumat niin omalla kylälläsi, kuin muillakin kylillä ympäri Rovaniemen maaseudun.

Rovaniemi kylässä -hanke

Rovaniemi kylässä -hanke toteuttaa 1,5 vuoden kehittämisohjelman kahdeksalle kylälle Rovaniemellä. Hankkeen tavoitteena on kehittää kyläläisten kehittämisosaamista ja tukea kyliä kehittämispilottien toteuttamisessa sekä edistää kyläbrändien kehittämistä ja yhteistoimintamallin syntymistä.

Kylien Rovaniemi -hanke

Kylien Rovaniemi -hanke vastaa kylistä nouseviin kehittämistarpeisiin ohjaten ja tukien kylien ihmisiä ja toimijoita itse löytämään uudet mahdollisuudet, tekemisen tavat ja yhteistyömuodot muutostilanteessa.

Menneet tapahtumat

Näe ja koe

Kiintopiste horisontissa vaiko kalaisa koski? Rakennettu retkeilyreitti tai pieni polku patikoitavaksi. Marjaisat metsät ja puhdas ilma. Korkeat vaarat, isot järvet ja vuolaat virrat revontulten tai keskiyön auringon alla. ...ja valtavan paljon muuta koettavaa. Rovaniemen kylät tarjoavat uskamattomia mahdollisuuksia luonnossa liikkumiseen kaikissa muodoissaan. Kyliltä ja kylien maastoista löydät perinnemaisemaa, merkittäviä maisema-alueita, tiloja ja mökkipaikkoja. Lähdet sitten päiväretkelle tai muutamaksi yöksi reissuun, niin Rovaniemen kylät tarjoavat elämyksiä täynnä olevan ympäristön, jossa vain taivas on kattona! Tervetuloa!

Toimijat & yritykset

Rovaniemen kylien yrittäjistä ja yrityksistä löytyy mitä monipuolisin kirjo eri toimialoja. Yrityksiä on kaiken kokoisia; luonnontuotteiden alkutuotannosta jalostuksen kautta ympäri maailman myyviin yrityksiin, maatilayrittäjistä kyläkauppiaisiin, käsityöläisistä palveluyrityksiin sekä todella paljon muuta. Rovaniemen kyliltä löytyy myös ne perinteiset kyläyhdistykset ja -toimikunnat, urheilu- sekä metsästys- ja kalastusseurat, martat ja seurakunnan omat toimijat. Tästä löydät kylien toimijat ja yritykset. Kylän sivuun tutustuessasi näet sieltä juuri sen kylän alueella olevat toimijat.

Infokartta

Tervetuloa Rovaniemen kyliin ja nähtävyyksiin!

Yhteystiedot

Hei! Tästä löydät meidän yhteystiedot Roivaniemen kylät -sivuston ja sosiaalisen median päivityksiin liittyen. Ota yhteyttä, kiitos!

Tietosuojaseloste

Kylän toimijat ja yritykset

Yhdistykset ja seurat

Valajaskosken Metsästys-ja Kalastusseura r.y.

Rautiosaarentie 45, 97110 Rovaniemi
marjo.maatta@gmail.com

Hirvaan Martat ry

Hirvaan Martat toimivat Hirvaan ja Rautiosaaren kylän alueella.
minna.matilainen@gmail.com

Rautiosaaren vanhemmat ry

Isoputaankuja 8, 97110 Rovaniemi

Rautiosaaren Kyläyhdistys ry

Kotikuja 7, 97110 Rovaniemi
kylayhdistys@rautiosaari.fi

Ala-Kemijoen alueen tapahtumat