Ala-Nampa sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Ala-Nampajärven rannalla, noin 40 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta.

Kylän pohjoispuolella sijaitsee naapurikylä Yli-Nampa Yli-Nampajärven rannalla. Mainittua kahta järveä yhdistää kapeahko Välijoki. Ala-Nampajärvestä laskee Raudanjoki kohti etelää ja Vikajärveä, joka on myös Ala-Namman naapurikylä.

Ala-Namman kylä on kehittynyt joen varrelle, Raudanjoen reittialueelle. Raudanjoen reitti on ollut ja on paikallisille asukkaille tärkeä kulkuväylä ja kalastusalue. Reitillä oli aikaisemmin myös uittotöitä tarjoamassa lisäansioita väestölle. Ala-Namman kylän ohi kulkee Rovaniemeltä Sodankylään menevä valtatie 4, joka seurailee Raudanjoen reittiä. Kylä jääkin suurelta osin Raudanjoen reittialueen ja sitä seurailevan valtatien väliin.

Kylän lähellä on runsaasti hyviä marja- ja kalastuspaikkoja, muun muassa kalaisat Ala-Nampajärvi ja Raudanjoki. Näissä vesissä riittää kalastettavaa sekä kyläläisille että myöskin muille rovaniemeläisille. Lähialueiden lukuisat lammet ja järvet sekä kylän länsi- että itäpuolella tarjoavat vaihtelua kalastukseen ja retkeilyyn.

Alanamman Kyläseura ry

  • riittapuol(at)gmail.com

Nähtävää ja koettavaa kylässä

Tapahtuu Roikylissä

Etusivu

Rovaniemen kylät ovat yhteensä kuin yksi pieni voimapitäjä. On palvelu- ja tapahtumakyliä sekä monenmoista muuta kylää - oikeita luonnonvoimia! Kylien koko vaihtelee idyllisestä parinkymmenen asukkaan kylästä reiluun tuhannen asukkaan kylään. Kylillä asuu vakituisesti 7146 asukasta. Rauhallinen luontomme, aidot kylätapahtumamme ja monipuoliset palvelumme ovat kaikille avoimia.

Rovaniemen kylät

Rovaniemen kylät ovat täynnä upeita maisemia, kaunista luontoa puhtaimmillaan, kalaisia vesistöjä sekä marjaisia maastoja. Kyliä on Rovaniemellä yli 50, joista on moneen makuun tutustuttavaa retkeillen tai muutoin liikkuen. Kylät on jaettu Rovaniemen keskustan näkökulmasta viiteen eri pääteiden tai vesistön suuntaan - Alakemijoki, Yläkemijoki, Ounasjoki, Ranuantien ja Sodankyläntien suuntiin. Pinta-alaltaan Rovaniemi muodostuu suurimmaksi osaksi sen eri kylistä tai kylä-alueista. Tervetuloa kylien Rovaniemelle!

Ajankohtaista

Mitä kaikkea Rovaniemen kylillä tapahtuu? Haetko ajankohtaista tietoa kyläsi palveluista? Artikkeleista löydät uusimmat uutiset ja tapahtumat niin omalla kylälläsi, kuin muillakin kylillä ympäri Rovaniemen maaseudun.

Menneet tapahtumat

Näe ja koe

Kiintopiste horisontissa vaiko kalaisa koski? Rakennettu retkeilyreitti tai pieni polku patikoitavaksi. Marjaisat metsät ja puhdas ilma. Korkeat vaarat, isot järvet ja vuolaat virrat revontulten tai keskiyön auringon alla. ...ja valtavan paljon muuta koettavaa. Rovaniemen kylät tarjoavat uskamattomia mahdollisuuksia luonnossa liikkumiseen kaikissa muodoissaan. Kyliltä ja kylien maastoista löydät perinnemaisemaa, merkittäviä maisema-alueita, tiloja ja mökkipaikkoja. Lähdet sitten päiväretkelle tai muutamaksi yöksi reissuun, niin Rovaniemen kylät tarjoavat elämyksiä täynnä olevan ympäristön, jossa vain taivas on kattona! Tervetuloa!

Toimijat & yritykset

Rovaniemen kylien yrittäjistä ja yrityksistä löytyy mitä monipuolisin kirjo eri toimialoja. Yrityksiä on kaiken kokoisia; luonnontuotteiden alkutuotannosta jalostuksen kautta ympäri maailman myyviin yrityksiin, maatilayrittäjistä kyläkauppiaisiin, käsityöläisistä palveluyrityksiin sekä todella paljon muuta. Rovaniemen kyliltä löytyy myös ne perinteiset kyläyhdistykset ja -toimikunnat, urheilu- sekä metsästys- ja kalastusseurat, martat ja seurakunnan omat toimijat. Tästä löydät kylien toimijat ja yritykset. Kylän sivuun tutustuessasi näet sieltä juuri sen kylän alueella olevat toimijat.

Infokartta

Tervetuloa Rovaniemen kyliin ja nähtävyyksiin!

Yhteystiedot

Hei! Tästä löydät meidän yhteystiedot RoiKylät -sivuston ja sosiaalisen median päivityksiin liittyen. Ota yhteyttä, kiitos!

Tietosuojaseloste

Kylän toimijat ja yritykset