Kaihuanvaara

Tämä loistava päiväretkikohde nousee yli 360m merenpinnasta, ja on samalla Kivaloiden ohella yksi tunnettu maamerkki Yläkemijoen alueella.

Kaihuajärvien kainalossa - Kemijoen kyljessä

Kaihuanvaara kuuluu Kivaloiden kanssa pitkään vaarojen muodostamaan jonoon, joka ulottuu aina Yläkemijoelta Perämeren rannikolle saakka, Kemin ja Simon välimaastoon.

Hopianulkki, Juhannuskallio ja Tynnyrilaki ovat huippuja Kaihuanvaarassa jotka nousevat reilusti yli 300 metrin korkeuteen merenpinnasta. Näistä Juhannuskalliolla ja Hopianulkissa on upea paikka käydä katsomassa miten joki- ja järvimaisemat kilpailevat upeiden ja jyrkkärinteisten vaarojen kanssa, sillä näistä paikoista löytyy näkötornit.

Lisäksi monien retkeilyreittien varrella on tulistelupaikkoja, ja Juhannuskalliolla on laavu jossa voi viettää useammankin tovin nauttien maisemasta. Laavu löytyy myös Porkkalammen reitin varresta. Kaihuanvaaran kyljessä, melkein Iso-Kaihuajärven rannassa on Sirenin päivätupa, jonka välittömässä läheisyydessä on myös sienipolku. Alueella on myös yhtenä harvinaisuutena lehtojensuojelualue.

Maastopyöräillen sorateitä pitkin vaikka Vanttauskoskelle…

Sijainti

Kaihuanvaaran rengastie, 97630 Pekkala