Hirvasojan laavu, satupolku, leikkipuisto ja lentopallokenttä

Hirvasojan laavu sijaitsee noin 15 km Rovaniemen keskustasta etelään Hirvaalla, Kemijoen rannalla.

Hirvasojan laavun alue

Hirsirakenteinen laavu on Kemijoen rannalla kannaksen päällä. Laavulla on tulipaikka. Lähellä on puuliiteri ja kuivakäymälät.
Lapsille laavun lähellä on mm. pieni liukumäki, keinu ja kiipeilyteline. Alueella on myös uimaranta, lentopallokenttä, venepaikkoja ja veneenlaskupaikka.

Laavulta lähtee myös vuonna 2014 avattu satupolku, joka on noin 750 metriä pitkä.
Lyhyt ja helppo luontopolku soveltuu kesällä patikointiin sekä talvella lumikenkäilyyn. Kuivalla säällä polulla selviää ilman kumisaappaita. Huomioithan kuitenkin, että alueella kulku on omalla vastuulla.

Vanhoissa tarinoissa luonnossa asusti tonttuja, haltijoita, keijuja, metsänneitoja, maahisia, peikkoja ja jättiläisiä. Kun mentiin metsään, mentiin jonkun kotiin. Hirvasojan satupolulla pääset mielikuvamatkalle Hirvaan alakoululaisten kirjoittamien ja kuvittamien tarinoiden maailmaan. Jokaisella pisteellä sinua odottaa myös tehtävä, joka kannustaa havainnoimaan ympäröivää luontoa.

Rovaniemen kylien kehittämissäätiön tuki vuosille 2011–2012 mahdollisti satupolun suunnittelun ja raivauksen aloituksen entiselle karjan laidunnusalueelle. Lapin ammattiopiston luonto- ja ympäristöalan opiskelijat ovat olleet alueella työssäoppijoina. Kyläläisten talkootunteja on kertynyt yli 200.

Lue lisää: Etiäinen.fi

Sijainti

Kemintie 1657, 97130 Hirvas

Reittiohje

Rovaniemen keskustasta Kemintietä noin 15,6 km, josta vasemmalle pysäköintialueelle noin 250 m.
Pysäköintialueelta tietä pitkin laavulle noin 100 m. Laavulle voi tulla kesällä myös veneillen Kemijoelta.