Tulle tutustumaan kylään ja tarjolla oleviin joenvarsitontteihin

Vikajärven seudun kylät ry. ja Rovaniemen kaupungin elinvoimapalvelut järjestävät Vikajärven kylän esittelypäivän lauantaina 19.6.2021 kello 14-16.

Esittelypäivän aikana vierailijat voivat  tutustua Vikajärven palveluihin, virkistys- ja liikuntapaikkoihin sekä kylän rakennuspaikkatarjontaan. Kylän talkooväki tarjoaa vierailijoille pientä purtavaa.

Vikajärven kaava-alueella on saatu  luovutuskuntoon kuusi  kaupungin rakennuspaikkaa, joista viisi sijaitsee Raudanjoen rannalla. 3000 neliön rakennuspaikat varustettu kunnallistekniikalla (vesi, viemäri, sähkö ja tie). Lisäksi kylässä on noin 40 yksityisen omistamaa rakentamatonta vakituisen asumisen rakennuspaikkaa ja rakentamattomia loma-asuntopaikkoja on 28 sekä lisäksi Kemijoki Oy:n Raudanjoen rannalla sijaitsevat mahdolliset 12 rakennuspaikkaa.

Perimätieto kertoo, että Kemin Lapin kalamiehet eksyivät etsiessään uutta haukijärveä. Heidän tarkoituksenaan oli rakentaa kalakenttä Köyryjärven rantaan, mutta he löysivätkin itsensä “väärän” järven rannalta. Vikajärvi oli saanut nimensä.

Nyt Vikajärvelle löytää helposti. Vikajärvi sijaitsee erinomaisten liikenneyhteyksien varrella, lähellä kaupungin palveluja. Kaupungin läheisyydestä huolimatta Vikajärvi on pystynyt säilyttämään maaseutukylän parhaat puolet.

Kylän elinvoimaisuutta lisäävät lähipalvelut, oma koulu ja lähikauppa laajoine oheispalveluineen. Koulun yhteydessä olevat liikuntapaikat ovat hyvässä kunnossa ja Vikakönkään uimaranta laavupihoineen on keskeisellä paikalla ympärivuotiseen virkistyskäyttöön. Vikakoski  on erinomainen paikka harrastaa melontaa ja kumivenelaskua. Kylän välittömässä läheisyydessä avautuu Napapiirin retkeilyalue luontopolkuineen.

Tervetuloa kylään!

Vikajärven seudun kylät ry

 

Kuvat Vikajärven kesätapahtumasta v. 2013