SAPUSKAT & EVHÄT- perinneruoka kilipailu 2022

Rovaniemen Wanhat Markkinat 19.-21.2022

Säännöt:

Perinneruoka on ruokaa, jonka sisältöön, valmistamiseen, tarjoiluun ja syömiseen liittyvä tieto, tapa ja osaaminen on siirtynyt sukupolvelta toiselle. Perinneruoat ovat tärkeä osa monien juhlapyhien, esimerkiksi joulun ja pääsiäisen viettoa. (Wikipedia)

– Ruokaa Lapista esim. poron kuivalihakeitto ja maailmalta, esim. Ukrainasta, mm. borssi- keitto.
– Osallistujilla pitää olla oma koju tai sääntöjen mukainen myyntipaikka.
– Sapuskan voi tehdä muualla ja tuoda paikanpäälle.
– Annoksen kokoa ja määrää ei määritellä.

Pisteytys:
– Kuinka perinteikäs eväs on.
– Maku ja suutuntuma.
– Asettelu ja myyntipaikan ulkoasu.
– Jälkiruoka ja juomat.
– Luovuus, kekseliäisyys, sekä wanhat markkinat- henki ja tunnelma.

Osallistujat merkitsevät paikkansa järjestäjiltä saaduilla näkyvillä tunnuksilla.
Ammattikokeista, alan yrittäjistä ja RWM ry.:n edustajista muodostettu tuomaristo kiertää arvioimassa kilpailijoiden artikkelit.

Markkinavieraat voivat äänestää omat suosikkiherkkunsa.

Voittaja valitaan tuomariston ja yleisön suosikin yhteispisteillä.
Tuomaristo ja järjestäjät voivat poistaa kilpailusta ja alueelta kilpailijat joiden tuote EI vastaa kilpailun sääntöjä.
Tuomaristo kiertää aluetta lauantaina. 20.8 aukioloaikana ja voittaja julkistetaan tuuritanssilavalla sunnuntaina 21.8 päättöseremoonioissa.

Palkinnot:
Rovaniemen Wanhojen Markkinoiden sapuskat ja evhät- mestarikokin arvonimi.
RWM- tuotepalkintoja ym.
Kilpailun voittajalle ilmainen myyntipaikka vuodelle 2023.
Puukkoseppä Harri Anttilan uniikki, käsintaottu, ammattilaisen keittiöveitsi!

RWM ry tiedottaja

Johan-Eerik Kukko

Rovaniemen Wanhat Markkinat