Ajankohtaista

Rovaniemen kaupunki peruu yleisötapahtumat, sulkee uimahalli Vesihiiden ja rajoittaa tilojen käyttöä

Rovaniemen kaupunki on päättänyt toimenpiteistä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi.

Päätösten taustalla ovat maan hallituksen torstaina 12.3. antamat suositukset.

Tällä hetkellä tilanne Rovaniemellä on rauhallinen. Todennäköistä kuitenkin on, että tartuntoja tulee ilmenemään myös Rovaniemellä. Tässä tilanteessa on erityisen tärkeää, että viruksen leviämistä hillitään käytettävissä olevin toimin.

Yleisötilaisuudet perutaan, kulttuurikohteissa tehostetaan siivousta ja noudatetaan tarkkoja hygieniaohjeistuksia

Kaupunki ei toistaiseksi järjestä yleisötilaisuuksia eikä vastaanottoja. Jo sovitut tilaisuudet perutaan ja niistä tiedotetaan erikseen. 

Kaupunginorkesteri peruu kevään konsertit. Orkesterin konserteissa käy paljon ikäihmisiä, minkä vuoksi konserttien perumiseen on päädytty. Kaupunki suosittelee myös teatteriyhdistykselle Rovaniemen teatterin näytösten perumista.

Arctic Design Week toteutetaan 16.-22.3. muilta osin suunnitelmien mukaisesti, mutta ÄÄRI Arctic Design Expo messut perutaan ja muotoilufoorumit siirretään verkkoympäristöön toteutettavaksi. 

Arktikumissa sijaitsevan maakuntamuseon ja Korundissa oleva taidemuseon näyttelyt pysyvät toistaiseksi auki. Myös kirjastojen toiminta jatkuu normaalisti. Tiloissa tehostetaan siivousta. Kaikkia tilojen käyttäjiä kehotetaan noudattamaan tarkkaa käsi- ja yskimishygieniaa sekä pysymään riittävän välimatkan päässä muista käyttäjistä.

 

Uimahalli Vesihiisi ja kaupungin sisäliikuntapaikat suljetaan
varotoimena toistaiseksi

Uimahalli Vesihiisi ja kaupungin sisäliikuntapaikat suljetaan ulkopuoliselta harrastustoiminnalta perjantaista 13.3. lähtien toistaiseksi. Tämä on varotoimi, jolla pyritään ennaltaehkäisemään mahdollisten tartuntojen leviämistä. 

Kaupunki suosittelee myös konserniyhteisöjä sulkemaan omat liikuntapaikkansa, jotka ovat ulkopuolisen liikunta- ja harrastustoiminnan käytössä. Kaupunki suosittelee myös urheiluseuroja harkitsemaan ja rajoittamaan omaa toimintaansa tarpeen mukaisesti. Useat urheiluseurat ovat jo peruneet harjoitusvuorojaan omilla päätöksillään. Seurat tiedottavat itse omasta toiminnastaan.

 

Vierailut palveluasumisen yksiköihin kielletään

Kaupunki kieltää vierailut tehostetun palveluasumisen, hoivan ja kuntoutussairaalan yksiköissä. Vierailut kielletään myös niissä palvelupaikoissa, joista kaupunki hankkii palveluja ostopalveluna. Myös useat yksityiset palveluasumisen yksiköt ovat rajoittaneet vierailuja.

Lisäksi suositellaan, että kotihoidon piirissä tai muuten riskiryhmään kuuluvien luona ei vierailtaisi infektio-oireisena tai mikäli on palattu koti- tai ulkomaanmatkalta alle 14 vuorokauden kuluessa.

Kuntoutussairaalaan keväälle suunniteltu remontti siirretään myöhemmäksi. Myös ikäihmisten kokoontumistila Potkuri suljetaan toistaiseksi.

 

Kansalaistalo pidetään suljettuna maaliskuun loppuun saakka

Kaupungin ja järjestöjen käyttämä kansalaistalo Rovakadulla suljetaan maaliskuun loppuun saakka. Kansalaistalon tarjoamaan ruokajakeluun valmistellaan uutta toimintamallia, jotta toiminta voidaan turvata myös talon kiinni ollessa.

 

Koulut ja päiväkodit toimivat toistaiseksi normaalisti

Koulut ja päiväkodit toimivat toistaiseksi normaalisti, niiden mahdollisesta sulkemisesta päättävät terveysviranomaiset. Opetustoimi ja varhaiskasvatus ohjeistavat ulkomailta palaavia perheitä erikseen. Huoltajien suositellaan seuraavan erityisen tarkasti Wilman ja Muksunetin kautta tulevaa viestintää. 

Kouluja ja varhaiskasvatusryhmiä ohjeistetaan erikseen tarvittavista toimenpiteistä virustartuntojen ehkäisemiseksi. Tälle keväälle suunnitellut vierailut ja luokkaretket perutaan.

Joukkoliikenne ja koulukuljetukset toimivat toistaiseksi normaalisti.

Muut kaupungin toimipisteet ja palvelut jatkavat toimintaansa normaalisti, kaikista mahdollisista palvelumuutoksista tiedotetaan erikseen.

 

Häiriötilanteiden johtoryhmä seuraa aktiivisesti tilannetta
ja päivittää ohjeita tarvittaessa

Rovaniemen kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä seuraa aktiivisesti koronavirustilanteen kehittymistä ja päivittää sekä kuntalaisille että kaupungin henkilöstölle suunnattuja ohjeistuksia. Kaupungin verkkosivuille on tehty koontisivu rovaniemi.fi/koronavirus, jonne päivitetään kaikki ajantasaiset ohjeistukset. Kuntalaisia kehotetaan seuraamaan kaupungin tiedottamista aktiivisesti. 

Anna palautetta