Ajankohtaista

Porokarin Taidepäivät 21.-22.7.2018

Rovaniemen Porokarista on muotoutumassa oikea kulttuurikylä – vuoden mittaan kylällä on tehty teatteria, valmisteltu ensi-iltoja, kuultu konsertteja, nähty tanssiesityksiä, kohdattu kahvikupposen äärellä yhteisessä Kylätilassa.

Porokarin Taidepäivät 21.-22.7. – yhdistysten välistä yhteistyötä, kulttuuria kaikille!

Kesä-heinäkuun taitteessa Porokarissa vietettiin Luova Poro! -Taideleiriä 8-13-vuotiaiden, innokkaiden taiteilijanalkujen kanssa. Leirillä tutustuttiin eri taidemuotoihin aina eläinteatterista luovaan tanssiin, perinteisestä kuvataiteesta ympäristö- ja yhteisötaiteen saloihin.

Kesän kuumin kulttuurijuttu on Porokarin kylällä kuitenkin vasta tulossa.
Porokarin Kyläyhdistys jatkaa Luova Poro! -teemalla yhteistyössä Kuvataideyhdistys Maahiset ry:n kanssa heinäkuun 21.-22.päivä. Luvassa on jälleen monipuolinen kattaus taiteen maailmaan: improvisaatioteatteria, tekstiiligraffiittia, ympäristötaidetta ja maalaamisen iloa.

Mukana on uusia nuoria toimijoita, kuten Minna Tuomarmäki teatteri Ykkösryhmästä. Lähiseudun kyläaarteisiin johdattaa Inkeri Starry perehdyttämällä vierailijoita Ounasjoen merkittävimmän koskiosuuden eli Molkokönkään kulttuurihistoriaan, kivikautisiin asuinpaikkoihin ja lappilaisen suurnoidan tarinaan.

Elävät Kylät -hankeyhteistyönä päivään on saatu mukaan Sanna-Mari Suopajärvi Rovaniemen Neuvokkaasta.

Kaikenikäisille sopivan, luovan maalaamisen ääreen päästään seudulta lähtöisin olevan taiteilijan Seija Satokankaan kehittämällä Action Painting -kurssilla; maalaamiseen johdattaa lauantaina Kuvataideyhdistys Maahisten ryhmä ja sunnuntaina teokset viimeistellään itse Seijan johdolla.

Musiikkiakaan ei ole taidepäivissä unohdettu, vaan aidon kyläjuhlan tyyliin tilaisuus huipentuu Karaokeiltaan, Eero Alanamman vetämänä.

Porokarin koulun piha-alueella valmistuu päivien mittaan, osallistujien innokkuutta mitaten myös Luova Poro! ympäristötaidehahmo – symboliksi yhteisen kyläkulttuurin luomisesta.

Porokarin Kyläyhdistys ry:n puheenjohtajan Seppo Hedemäen mukaan kyläyhdistys haluaa tilaisuuden kutsujana kunnioittaa Kuvataideyhdistys Maahiset ry:n, tänä vuonna 40 vuotta täyttyvää taiteen taivalta.
Maahisten jäsenenä toimii useita paikallisia tai seudulta lähtöisin olevia taiteen tekijöitä, mm. Riitta-Kaisu Olli ja Anna Väänänen.
Taidepäivien idean ja kehittämisen takana oleva Maahisten puheenjohtaja Pertti Huhtala on tapahtumalla halunnut luoda taide-elämyksiä myös Yläounasjoen seudulle.
Taidepäivien aikana avataan aina elokuun loppuun saakka kylätilassa nähtävillä oleva Kesägalleria (avoinna sovitusti).

Porokarin Taidepäivissä on ennen kaikkea kyse yhteisen hyvän, yhteisten kulttuurimahdollisuuksien luomisesta. Tarjota pienen lappilaisen kylän kesäarkeen muutakin kuin Kittiläntietä ohi huristelevia lomalaisia – oikeaa yhteistä tekemistä asukkaille ja lomalaisille tässä ja nyt.
Rovaniemen kaupungin Alueelliset palvelut ovat tukeneet kylätilaisuuksien järjestämistä tarjoamalla kulttuuriesityksiä kylätilaan vuoden mittaan, ja myös Taidepäivät saivat tukea talkootyönä rakennettavien päivien kustannuksiin.

Taidepäivien ohjelma on kaikille avoin ja työpajoihin toivotaan runsasta osanottoa, heinäkuisen lämminhenkisen asenteen saattelemana!
Työpajoihin voi osallistua oman kiinnostuksen mukaan, tai tulla vain aistimaan taiteen tekemisen henkeä vanhan kansakoulun miljööseen.

Lisää tapahtumasta:
RoiKylät -facebook

Porokarin Kyläyhdistys ry, Seppo Hedemäki p. 040 485 3280
Kuvataideyhdistys Maahiset ry, Pertti Huhtala p. 040 739 1519

VAPAA PÄÄSY.

Tervetuloa!

Anna palautetta