Ajankohtaista

ONNI-auto palaa kesätauolta

Lähipalveluja tarjoava hyvinvointibussi, eli ONNI-auto, liikennöi säännöllisesti parillisina viikkoina ja parittomien viikkojen perjantaina

ONNI-auton ohjelmassa viikolla 34 (20.-24.8.2018)

Terveydenhoitajan vastaanotolla hoituvat verenpaineen ja pulssin mittaus, verensokerin mittaus, painon mittaus, INR-mittaus (Marevan-annostelu), pika-hemoglobiinin mittaus, korvien katsominen ja jatko-ohjeistus pehmittämisen/huuhteluiden suhteen, Cohemin/muut injektiot, ompeleiden poisto, terveysneuvonta ja ohjaus (yleisesti diabeteksestä, astmasta, ruokavaliosta), laboratorionäytteiden ottaminen ja akuuteissa tilanteissa lääkärin konsultaatiot.

ONNI-auton reittiin on tullut muutos. Jatkossa ONNI pysähtyy torstaisin myös Ylinammassa. Uuden pysähtymispaikan myötä Alanamman pysähdys siirtyy tunnilla eteenpäin. Muuten ONNI kiertää tutulla reitillä ja samalla aikataululla kuin keväällä. 

HUOM! Alakemijoen reittiä ajetaan perjantai 30.8.2018 alkaen.

Tarkempi aikataulu ja viikon ohjelma: https://www.rovaniemi.fi/news/ONNI-autossa-terveydenhoitajan-vastaanotto-20-2482018/tvyndeh4/aba41551-60e7-42c4-abb7-39fee663f7a7

 

ONNI-auto tarjoaa yhdessä palvelupisteessä useampia erityyppisiä palveluja. ONNI-auton palveluvalikoima tulee olemaan laaja ja palveluja kehitetään vaihe vaiheelta vuorovaikutuksessa asukkaiden eli palvelun käyttäjien kanssa.

Hankkeella edistetään palvelujen saatavuutta etenkin harvaan asutuilla alueilla. Tavoitteena on lisätä asukkaiden arjen hyvinvointia ja turvallisuuden tunnetta ja näin tarjota paremmat mahdollisuudet elää maaseudulla. Hanke edistää toimintamalleja, joissa ihmisten ei tarvitse liikkua palveluiden luokse, vaan palvelut tulevat lähemmäksi ihmistä ja palvelujen saatavuus paranee. Näin kylille syntyy uudenlaista elinvoimaa.

LIKELLÄ-hanke on EU:n Euroopan aluekehitysrahaston rahoittama.

Anna palautetta