Ajankohtaista

Alakemijoen palveluverkosta järjestetään lisää asukastilaisuuksia tammi-helmikuussa

Ala-Kemijoen asukkailla ja sidosryhmillä on tammi-helmikuussa mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten ja missä Alakemijoen alueen koulu-, varhaiskasvatus,- nuoriso- sekä kirjastopalvelut järjestetään tulevaisuudessa. Alakemijoen palveluverkkoselvityksestä järjestetään tuolloin neljä asukastilaisuutta. Niihin ovat tervetulleita myös sidosryhmät ja muut asianosaiset.

Tilaisuuksissa kaupunki haluaa kuulla esimerkiksi, mitä asioita alueen asukkaat ja muun asianosaiset pitävät tärkeänä yllä mainittujen palvelujen järjestämisessä. Esiin tulevia näkemyksiä käytetään päätöksenteon pohjana.

Rovaniemen kaupungin sivistyspalvelut alkoi selvittää Alakemijoen aluelautakunnan, Alakorkalon sekä Viirinkangas-Rantavitikan alueen palveluverkon tulevaisuutta keväällä 2018. Koulutuslautakunta valitsi 20.9.2018 viisi vaihtoehtoista palveluverkkomallia jatkovalmistelun pohjaksi (liitteenä). Tammi-helmikuun asukastilaisuuksissa käydään läpi myös nämä vaihtoehdot.

Asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa selvitykseen myös kirjallisesti. Havaintoja, ehdotuksia tai muita mahdollisia huomioitavia asioita koskien palveluverkkoselvityksen vaihtoehtoja voi toimittaa kaupungin kirjaamoon (kirjaamo@rovaniemi.fi) tammikuun loppuun saakka.

Tavoitteena on, että koulutuslautakunta päättää palveluverkosta kesäkuussa 2019.

Asukastilaisuudet kouluilla:

Muurola                 17.1.2019, klo 18.00

Hirvas                    24.1.2019, klo 18.00

Rautiosaari            31.1.2019, klo 18.00

Rantavitikka, Viirinkangas ja Alakorkalo kaupungintalolla     7.2.2019, klo 18.00

— 
Risto Varis

Henkilöstön kehittämispäällikkö
040 650 77 57

Anna palautetta