Ajankohtaista

Tonttiviestintää muuttajille

Lappi Areenalla järjestettiin Lapin Rakentajamessut huhtikuussa 2019. Rovaniemen kylien kehittämissäätiö ja Rovaniemen kaupungin alueelliset palvelut mahdollistivat, että messuilla oli esillä Rovaniemen kylien tonttitarjontaa.

Uusia asukkaita ja mökkiläisiä houkuteltiin kylille tonttitarjonnalla

Rovaniemen kaupungilla on tiivis keskusta ja laaja maaseutuympäristö kymmenine kylineen.
Kaupunki on kasvanut viime vuosina reippaasti ja tämän vuoksi kaupunki on panostanut rakentamisen edellytyksiin voimakkaasti.

Kaupunki on laatinut kylille osayleiskaavoja, joissa yksityisille maanomistajille on osoitettu runsaasti rakennuspaikkoja.
Tällaisia rakentamattomia rakennuspaikkoja on lähes 2 000.
Tavoitteenamme on saada maa liikkumaan.

Kaikilla palvelukylillä järjestettiin viime vuoden aikana tontti-iltoja, missä kartoitettiin halukkaat tonttien myyjät ja kiinnostuneet ostajat.
Iltoihin osallistui runsas kuulijakunta ja useat tontit ovat jo vaihtaneet omistajaa.
Yksityisillä maanomistajilla on mahdollisuus markkinoida rakennuspaikkoja Rovaniemen kaupungin tonttipörssissä ilmaiseksi.

Rakentajamessuilla oli esillä Alakorkalon, Hirvaan, Rautiosaaren, Muurolan, Sinetän, Lehtojärven, Vikajärven, Kivitaipaleen ja Narkauksen yksityisten ja kaupungin omistamaa tonttitarjontaa.
Kylien asukkaat ovat itse esittelemässä kyliensä tontteja.

”Mielestäni tämä on hienoa yhteistyötä ja asukkaiden vastuullista sitoutumista kehittämään Rovaniemen kyläalueita.
Toisaalta kylillä
pitkään asuneet henkilöt tuntevat parhaiten yksityisten tontit” toteaa alueellisten palveluiden johtaja Heli Välikangas.

Kylien osastolla pääsisäänkäynnin tuntumassa oli paikalla myös koko messujen ajan kaupungin rakennustarkastajat neuvomassa ja vastaamassa rakentamiseen liittyviin kysymyksiin.

 

Anna palautetta